luum

luum lab is een onderzoekscel waar architectuur het middelpunt vormt van overlappende disciplines. Zo wordt  er onderzocht hoe een architectonisch project het voortouw kan nemen bij duurzame interventies. Ook de architecturale alternatieven die in eerste instantie niet werden overwogen bij een ontwerp, kunnen deel uitmaken van een onderzoek. De resultaten van luum lab vinden onder meer hun vertaling in theoretische studies, wedstrijddeelnames, scenografie of in de ontwerpen van niet-gerealiseerde projecten die door hun ‘papieren’ status in een later stadium kunnen bijdragen aan onze praktijk.

Tajo Workshop

Elke jongere verdient een kans

Ondanks alle inspanningen blijft maatschappelijke kwetsbaarheid kansen ontnemen. Om kansen te grijpen moeten jongeren eerst kansen krijgen. Met TAJO wakkeren we de motivatie van jongeren aan. De jongeren krijgen een inkijk in wat ‘later’ zoal in petto heeft opdat ze het belang van ‘je best doen voor later’ beter begrijpen.


TAJO laat jongeren tussen 10 en 14 jaar via interactieve ateliers op zaterdag kennismaken met de meest uiteenlopend beroepen en de competenties en talenten die daarbij horen. Ervaren gastdocenten geven deze ateliers op een enthousiaste en ervaringsgerichte manier. Zo kunnen de jongeren zelf ervaren welke vakgebieden hen aanspreken en worden ze gestimuleerd om te gaan studeren in een richting die hen verder brengt, op school en in het leven. TAJO is er voor iedereen, maar met voorrang voor zij die dit het hardst nodig hebben.


Luum architects neemt dit jaar voor de tweede maal deel aan dit super en zeer belangrijk initiatief.  Dit jaar met een workshop rond ‘the vertical city’.  Wat als we de 150.000 bestaande woningen in Gent vervangen door groen en water.  Hierbij ontstaan 125 torens van elke 100 verdiepingen die samen en elk afzonderlijk, de nieuwe verticale stad vormen.


www.tajo.be